HEAVY DUTY

Beroepsmatig gebruik


Bij zwaar werk zijn robuuste bakfietsen nodig. Redding bakfietsen levert drie modellen voor intensief beroepsgebruik.

Tidytrike


De drie genoemde modellen zijn oplopend in bakinhoud. De kleinste heet Tidytrike 240. De naam Tidytrike is het gevolg van het feit dat er precies een standaard rolcontainer van 240 liter in past. Deze is optioneel, en ook zonder container is de Tidytrike 240 een bijzonder breed inzetbare bakfiets. Zo is hij bijvoorbeeld geschikt voor straat- en terreinonderhoud. Denkt u ook aan gebruikers als werkbedrijven in de groenvoorziening, campings, evenemententerreinen, jachthavens enz.
De bak is gemaakt van 18 mm dik betonplex, en heeft een met rvs lijsten afgewerkte scharnierende voorklep, die ook als oprijplaat voor de container fungeert. De bakmaten zijn inwendig (LxBxH) 65x 59x 48 cm. Daarmee is de bakinhoud 184 liter. De maximale belasting is 110 kilo. De Tidytrike 240 maakt gebruik van ons standaard modulaire frame, voorzien van fuseebesturing. Dit maakt dat de fiets gemakkelijk stuurt en stabiel en wendbaar is.

De Tidytrike 480 verschilt niet veel van de 240, behalve in het opzicht dat er niet een, maar twee rolcontainers van 240 liter in passen. De langere bak heeft de inwendige maten (LxBxH) 130x 59x 48 cm, dat komt neer op 368 liter bakinhoud. Voor dit model is de maximale belasting 220 kilo.

Ga naar de modelpagina van model Tidytrike voor de precieze specificaties en personalisatiemogelijkheden.

Sherpa


Voor de allerzwaarste klussen leveren wij de Sherpa. Dit model combineert kracht met klassieke looks. Als enige model van ons gamma beschikt hij over een draaipunt centraal tussen de voorwielen. De voordelen van het gebruik van een centraal draaipunt zijn dat een groter deel van de breedte tussen de voorwielen nuttig gebruikt kan worden, en dat de bakfiets een kleine draaicirkel heeft.

De bak staat op bladveren in combinatie met rubberen dempers. Deze kunnen een maximale belading van 300 kilogram aan. Vanwege deze hoge maximale belasting beschikt de fiets standaard over robuuste brommerbanden. Dat de fiets klassiek oogt betekent niet dat hij klassiek is: hij beschikt over moderne dubbele schijfremmen en een zeven- of achtversnelligsnaaf. De stuurbeweging is gasgedempt.

Ga naar de modelpagina van model Sherpa voor de precieze specificaties en personalisatiemogelijkheden.